Uw Data:

      Geen reacties op Uw Data:

Uw Data:

Uw digitale informatie wordt een steeds waardevoller, en daarmee steeds interessanter voor kwaadwillende om in handen te krijgen. Het wissen, ofwel formateren van de hard disk lijkt dan voldoende. Toch kan men met de juiste software nog allerlei gevoelige informatie vinden. Met de juiste software of vernietiging methode zorgt Re Use IT ervoor dat uw informatie permanent verwijderd wordt.

Pc op straat, data op straat:

Vaak bevatten computers nog een harde schijf met slecht of niet gewiste data.
Op veilingsites worden nog steeds computers aangeboden en zelfs op straat, bij het grofvuil, vind je afgedankte pc’s. De schijven bevatten namelijk vaak naam, adres en bankrekeningnummer, en soms zelfs het creditcardnummer, van de voormalige eigenaar. Met deze gegevens wordt het heel gemakkelijk om op internet aankopen te doen. Op deze manier kunnen deze datacriminelen je rekening volledig plunderen.

Fysieke destructie:

De zekerste manier om ervoor te zorgen dat er geen informatie meer van een harde schijf kan worden gehaald, is ervoor zorgen dat er helemaal geen harde schijf meer is. Fysieke vernietiging van het apparaat dus.

Hierbij mag u hier niet te licht over denken, het is niet alsof één goede klap met een grote hamer uw gegevens voor eeuwig naar het rijk der vergetelheid stuurt.
Er zijn gevallen bekend waarin zwaar toegetakelde schijven, bijvoorbeeld na een brand of andere destructieve kracht, na afloop nog altijd (deels) konden worden uitgelezen. Kiest u voor deze optie, zorg er dan voor dat de harde schijf echt helemaal versnippert of gedemonteerd word. In geval van traditionele harde schijven is het zaak dat de ronde ‘platters’ (de metalen schijven binnenin) helemaal vernietigd zijn (de rest zijn allemaal vervangbare componenten) en bij SSD’s is het belangrijkste dat de geheugenchips aan verbrijzeld zijn.

Veilige verwijdering:

Re Use IT zorgt er voor met gespecialiseerde software zoals Blancco, voor permanente verwijdering van data op PC’s, servers, datacenter-apparatuur en zelfs smartphones. Wanneer de data door Blancco zijn verwijderd, kunnen deze met geen enkele bestaande technologie nog worden teruggehaald. (zorg dus zelf voor een backup/kopie van uw eigen data). Een gedetailleerd rapport is het bewijs voor succesvolle verwijdering. De controleerbare en beveiligde rapportages van Re Use IT zijn van essentieel belang als het gaat om voorwaarden voor auditing.